Croades

Croades

Croades – L’obra

Situada en un ambient bèl·lic, Croades és una tragèdia grotesca que parla de la fugida dels sentits i de la destrucció dels significats, dels valors i dels caràcters. En qualsevol moment, el dret pot convertir-se en violència, la veritat en mentida, un innocent en assassí…

Però Croades és també una tragèdia on es riu i una comèdia on es plora, una grotesca relació d’elements que ens retorna la capacitat de reacció davant l’horror de la violència i la guerra.

L'autor

MICHEL AZAMA va néixer a Vilallonga de la Salanca (Rosselló) el 1947. Graduat en literatura moderna per la Universitat Paul Valery de Montpeller, es va formar com a actor a l’escola Jacques Lecoq de París. Com a actor treballa en una companyia professional a Montpeller i dirigeix diversos espectacles a Soisson, Madagascar i Agadir.

Dramaturg del Centre Dramàtic Nacional, Nouveau Théâtre de Bourgogne a Dijon i assessor del Centre Nacional d’Escriptors Contemporanis a la Chartreuse a Avinyó, que reuneix dramaturgs europeus i de l’altre costat de l’Atlàntic.

Com a autor ha escrit prop d’una vintena d’obres entre les quals destaquen Blend, Vie et mort de Pier Paolo Pasolini, Le Sas, Iphigénie, Aztèques i Croisades, que es va estrenar al Centre Dramatique National de Dijon l’any 1988. Des de llavors s’ha traduït a més de dotze idiomes i s’ha representat a més de 15 països.

Fitxa
Text:
Direcció i adaptació:
Ajudant de direcció:
Intèrprets:
  Michel Azama
Pere Box
Josep Bernat, Marc Bertran, Paquito Moreno, Joan Pau Romaní, Albert Muntané, Cristina Aguirre, Joan Romà Ortiz i Pere Box
Fotografia:
Vestuari:
Maquillatge:
Disseny d’il·luminació:
Assessorament corporal:
Fotografies:
Producció executiva:Una Producció de:
Amb la col·laboració de:
  Oriol Riera
Irene Bosch
Teresa Iborra
Miquel Albella
Sílvia Paz
6×6 fotografia / Oriol Riera
Dolors GordilsTeatre de la Selva i Ajuntament de Lloret
Ajuntament de Blanes i Teatre de Blanes
Vídeo

Premis
  • Premi PrAAT 2005 al millor espectacle.
  • Premi PrAAT 2005 a la millor direcció per Pere Box.
  • Premi PrAAT 2005 al millor actor per Marc Bertran.
  • Premi PrAAT 2005 a la millor segona actriu principal per Cristina Aguirre.
  • Premi PrAAT 2005 al millor segon actor secundari per Albert Muntané.
  • Premi PrAAT 2005 als millors actors secundaris per Pere BoxJoan Romà OrtizJoan Pau Romaní.

Pin It on Pinterest

Share This