Dia Mundial del Teatre

Com associació sense ànim de lucre Teatre de la Selva organitza diferents activitats destinades a promoure el teatre com activitat cultural. En aquesta línia, hem organitzat durant alguns anys, en col·laboració amb l’Ajuntament de Lloret de Mar i la resta de grups locals, la celebració del Dia Mundial del Teatre.

2007 - Conta contes

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre, el Març del 2007, es va celebrar a l’Erol de Lloret de Mar, un Contacontes a càrrec dels grups de teatre de la població. Teatre de la Selva, amb Pere Box i Marc Bertran com actors, va interpretar una versió molt peculiar del conte ‘La rateta que escombrava l’escaleta‘…

2006 - Si? Lectura dramatitzada

Per a la celebració del Dia Mundial del Teatre, el Març del 2006, Teatre de la Selva va escollir la lectura dramatitzada d’una adaptació teatral de la novela Sí?’ de Bernat Romaní i Daniel Romaní.

Tres actors a escena mantenen converses telefòniques provocant situacions de comicitat. El telèfon serà el nexe d’unió entre els tres personatges.

La representació va tenir lloc a l’Espai XXS (Casal de l’ Obrera) de Lloret de Mar. Els actors encarregats d’ interpretar aquesta lectura, varen ser Pere Box, Joan Pau Romaní i Joan Romà Ortiz, rebent una molt bona acollida pel públic que omplenava la sala. Mesos després, també es va representar al Centre Catòlic de Blanes

2005 - Enderroc Casa de la Cultura

En motiu de l’ enderrocament de la Casa de la Cultura i coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, els grups teatrals de Lloret, van organitzar un acte ben variat, amb actuacions conjuntes de totes les companyies, per donar un bon comiat a aquest teatre que ha estat en actiu els darrers 25 anys. Apart de ser un homenatge a la sala, l’acte també tingué un to reivindicatiu, tot demanant que la construcció del nou teatre no es demori en excés. Es va fer també una recaptació de fons per les víctimes del tsunami que havia succeït dies abans.

2004 - Celebració als Jardins de Santa Clotilde

L’any 2004, Lloret de Mar, celebra per primera vegada el Dia Mundial del Teatre. Fou una iniciativa de Teatre de la Selva que comptà amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar i la col·laboració dels grups teatrals locals.

L’any 1961, l’Institut Internacional del Teatre va crear el Dia Mundial del Teatre, que es celebra cada 27 de març. El 2004, Teatre de la Selva i la comunitat teatral lloretenca van decidit afegir-se per primer cop a aquesta celebració amb la programació de diverses activitats amb l’objectiu d’estimular la cooperació entre els grups teatrals locals i de sensibilitzar els lloretencs de la importància de la creació artística.

La iniciativa va sorgir arran de la coincidència d’aquesta festivitat amb la representació del primer espectacle de Teatre de la Selva, La Senyora de Sade’ de Yukio Mishima. Aquesta coincidència va posar sobre la taula la possibilitat d’organitzar alguna activitat amb aquest motiu i Teatre de la Selva va posar-se en contacte amb la regidora de cultura de l’ Ajuntament de Lloret de Mar, Laura Bertran, que inmediatament va donar el seu suport a la iniciativa. Per tal que la celebració fos el més participativa i representativa possible es va demanar la col·laboració de la resta d’agrupacions teatrals locals, que no van dubtar en apuntar-se al projecte.

En aquesta primera edició del Dia Mundial del Teatre a Lloret, les activitats començaren el 21 de març amb una actuació conjunta dels cinc grups teatrals de Lloret de Mar — Casal de l’Obrera, Dafne, Ja cobrarem, Som com Som i Teatre de la Selva — als Jardins de Santa Clotilde. La celebració continuà el 27 de març, Dia Mundial del Teatre, amb la representació de:

La Senyora de Sade’ de Yukio Mishima i la lectura per part de la cantant i actriu lloretenca, Nina, del manifest del Dia Mundial del Teatre , escrit enguany per l’escriptora egípcia Fathia El Assal. Finalment, la darrera activitat programada fou la celebració d’una taula rodona sobre el futur del Teatre Municipal de Lloret de Mar.

Pin It on Pinterest

Share This