Primer Amor

Primer Amor

Primer Amor de Samuel Beckett – L’obra

Els personatges de Beckett són éssers estranys. No són importants, no fan coses importants. Són herois sense terra, més o menys aïllats, sovint introvertits. Per ser realistes, cal dir que l’amor no és un tema que els preocupi gaire. Quan parlen d’amor acostumen a fer-ho en passat i des del coneixement de les conseqüències que aquest pot tenir. Com si es tractés d’una malaltia superada, però que deixa seqüeles. L’amor desapareix però els personatges resten turmentats per la seva causa. Això és l’amor per a ells; més que una ocupació, una preocupació; l’objecte recurrent i obsessiu del seu pensament i els seus discursos. Amb aquest text, Beckett exposa la seva visió de l’ amor, una visió grotesca que desconcerta i condueix l’espectacle entre la comèdia i la tragèdia, entre la rondalla moralitzadora i la farsa absurda.

L'autor

Samuel Beckett va néixer a Foxrock, a prop de Dublín, el 1906. Fill de pares protestants de classe mitja, va estudiar en el Trinity College. El 1933 va emigrar a Paris i allà va conèixer a l’escriptor James Joyce, que va exercir una gran influència en la seva obra. Beckett va morir a Paris l’any 1989.

Representant destacat del teatre de l’absurd, l’obra de Beckett és fonamentalment ombrívola i profundament pessimista sobre la condició humana. Malgrat això, els textos del dramaturg irlandès es caracteritzen per un particular sentit de l’humor, entre negre i sòrdid que alleuja el seu pessimisme.

Primer amor” és un dels primers textos escrits en francès per l’autor. Escrit l’any 1945, aquest monòleg agre-dolç no es va publicar fins el 1970, després que Beckett va ser guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l’any 1969.

Fitxa
Text:
Traducció:
Direcció:
Ajudant de direcció:
Intèrprets:

Fotografia cartell:
Disseny gràfic:
Vestuari:
Disseny d’il·luminació:
Assessorament musical:
Escenografia:
Fotos Web:

Una Producció de:

Samuel Beckett
Félix de Azúa
Pere Box
Josep Bernat
Marc Bertran, Pere Box i Joan Romà Ortiz

Òscar Rodbag
Bosco, Estudi Gràfic
Irene Bosch
Josep Bernat
Manel Alsina
Oriol Gruart
Albert Torras i Mª Asun Comas

Teatre de la Selva i Ajuntament de Lloret de Mar

Han dit
Vídeo

Pin It on Pinterest

Share This